Harga Unit Trust Sedang RUNTUH 2018 bertindak MELABUR Sekarang!!!

Anda mencari-cari di mana nak labur Unit Trust ? Saya akan berkongsi dengan anda cara TERBAIK untuk melabur dengan efektif dan strategi BERKESAN. Bukan ayat manis tapi saya akan kongsikan TEKNIK PELABURAN UNIT TRUST SEBENAR jika anda berminat melabur pada jangka masa panjang dengan saya!

Rating Ranking Unit Trust Terbaik di Malaysia 2016 Yang Mana Satu Nak Pilih

Rating Ranking Unit Trust Terbaik Malaysia Pilihan Pelabur Bijak

Unit Trust Terbaik 2016: Islamic Patuh Syariah
Unit Trust Terbaik 2016: Islamic Patuh SyariahTamatnya tahun 2015, maka ramai yang nak tahu tentang prestasi Unit Trust pada tahun 2016. Ada yang kata tahun 2016 semua unit trust jatuh tersungkur macam 2015, ada yang kata Unit Trust 2016 akan naik sky rocket......pelbagai spekulasi.

Jom kita tengok perbandingan Unit Trust 2016 yang mana ada dana telah tersungkur keluar dari carta TOP 5 star dan ada juga dana 4 star telah masuk ke dalam senarai Unit Trust 5 star. Untuk makluman, daripada rekod 2015, hanya ada 2 dana Unit Trust sahaja telah membuktikan kekuatan dana Unit Trust mereka untuk terus kekal selama bertahun tahun dan selepas mengharungi Zaman Kemelesetan Ekonomi 2015, 2 dana ini terus TOP dan kekal.

Sekali lagi, jangan percaya bulat bulat kata mereka yang tidak berasas. Saya pun ejen juga tapi biarlah FAKTA menjadi bukti dan bukan ayat manissss.....

Nak belajar semak senarai Unit Trust Terbaik, rajin-rajinlah study TEKNIK TERKINI cara kenalpasti DANA TERBAIK.

* Jangan bergantung sepenuhnya pada Fund*uper**** untuk rating kerana tidak 100% dana ada dalam list mereka (Tak Semua Ada). Tak adil untuk perbandingan kan? Nak banding biar banding semua, baru puas hati.
* 5 STAR terbaik... 1 STAR worst la...TAKDE STAR..boleh bungkus hihihi...

DATA DI AMBIL PADA 1/1/2016 (Latest!!!)

Saya Telah Tolong Anda Rating atau Ranking kan Fund Ekuiti Islamic SAHAJA. Sila klik pada gambar di bawah untuk BESARKAN lagi paparan.

* Kenapa Ekuiti? Ini kategori dana pelaburan unit trust paling menguntungkan!
* Kenapa Islamik? Untuk orang muslim, WAJIB lah melabur dalam dana PATUH SYARIAH. Yang tak ada nama islamik, TOLONGLAH hentikan melabur dan kembali melabur dalam dana Islamik.Ranking Rating Unit Trust 2016
Ranking Rating Unit Trust 2016RANKING EQUITY ISLAMIC FUND MALAYSIA 


* Setelah short list Fund Equity Islamic 5 star, LANGKAH KEDUA ialah melihat kepada TOTAL EXPENSE RATIO (TER). Jika lebih rendah TER, lebih bagus PERFORMANCE Fund tersebut. Apa Total Expense Ratio atau TER? Secara bahasa mudahnya Ratio Kos Per Profit.

Info Lanjut TER: Klik <SINI> dan Wikipedia <SINI>

* Sila buat kesimpulan sendiri, adakah nama-nama Unit Trust yang anda biasa dengar di gembar gemburkan...dicanang canangkan hebat...berada dalam list ini?


* Ambil Top 5 STAR sahaja lah...takkan korang melabur semua Dana kot? Kayo betul :p

* Unit Trust adalah pelaburan jangka panjang. Jangan biarkan duit anda sangkut dalam jam slow-slow dan tak berkembang pesat. RUGI BESARRRRR....

* Tindakan bijak jika dana anda bukan TERBAIK, STOP ambil masa berfikir. Unit Trust adalah pelaburan jangka panjang. Pilih dana dana yang TERBAIK di atas.
* Tak tau nak buat apa DAN Tak tau nak mula macam mana? Saya boleh bantu anda uruskan.Serius nak mula melabur Unit Trust? Contact Saya SEGERA! Klik Whatsapp Link=  <<DIRECT WHATSAPP>>

Untuk Lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/unittrustcimb


Jom Sesi TT / Temujanji : Kita bincang Teknik paling sesuai dengan anda.

Setiap Keluarga/Individu kesesuaian adalah berbeza…kemampuan berbeza…matlamat pun berbezaRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Prestasi Saham KLSE = Prestasi Saham Unit Trust

KLSE Market Summary

Charting

Copyright © Unit Trust Malaysia Teknik Terbaik Designed by azhafizah.com