PROMOSI Fund Baru CIGEF Sampai 10 Oktober 2017 SAHAJA!!! Jangan Terlepas..buka CEPAT!!!

Anda mencari-cari di mana nak labur Unit Trust ? Saya akan berkongsi dengan anda cara TERBAIK untuk melabur dengan efektif dan strategi BERKESAN. Bukan ayat manis tapi saya akan kongsikan TEKNIK PELABURAN UNIT TRUST SEBENAR jika anda berminat melabur pada jangka masa panjang dengan saya!

Kenapa Melabur Sendiri Tanpa Ejen Yang Baik, Selalu Gagal?

Kenapa Melabur Sendiri Tanpa Ejen Yang Baik, Selalu Gagal?

Newbie jangan gelojoh invest dana ikut ikutan kawan atau dengar cakap kosong ejen. Unit Trust Islamic
Newbie jangan gelojoh invest dana ikut ikutan kawan atau dengar cakap kosong ejen

Pembetulan, bukan lah semua...tapi banyaknya begitu. Ada yang sangat mahir selok belok saham jadi tak ada masalah.

Kadang-kadang ada newbie yang harga NAV pun tak tahu...masa urusniaga Unit Trust pun tak tahu,,,,susah juga macam ni nak cerita kan? hehe.

Masalahnya ialah, mereka rasa, bila mula melabur, duduk tengok sahaja dan tunggu...cukup masa, pelaburan mencanak canak melambung UNTUNG. Hello bro, itu SKIM CEPAT KAYA! 

Pelabur tegar Unit Trust faham, melabur unit trust memerlukan mereka monitor turun naik setiap hari selama mana mereka masih melabur. Bukan 2 minggu...bukan 2 bulan....bukan 2 tahun....sampai 20 tahun! Atau lebih...

Kepada mereka yang nak mula melabur, susah juga nak monitor sendiri melainkan anda memang ada banyak masa lapang dan sangat mahir selok belok membaca carta, analisis data, bullish, bearish, candlestick dan lain lain. Tak boleh hangat hangat tahi ayam...kene komitmen berterusan. 

Akhirnya nanti, anda setakat membeli sendiri dan tiada apa-apa dilakukan sampailah anda jual semula unit trust tersebut. Kemudian apabila keuntungan tidak seperti dijangkakan, anda salahkan Dana dipilih, anda salahkan situasi Saham semasa dan salahkan semua pihak...klise kan?

Untuk berjaya....

1) Tetapkan Tempoh Pelaburan, 5 Tahun? 7 Tahun? 10 Tahun?

2) Beri komitmen untuk monitor unit trust setiap hari untuk sepanjang tempoh pelaburan..kalau 10 Tahun, maka 3650 hari lah!

3) Bersedia dengan strategi yang betul untuk setiap situasi saham semasa yang berlaku dalam tempoh 10 Tahun tersebut. (Pelabur kene ada strategi, takkan melabur KOBOI je letak duit pastu TIDO kan?)

4) Capai KEUNTUNGAN MAKSIMUM!

Atau.....

1) Pilih Ejen yang Baik dan Bertanggung jawab dan Berilmu. Bukan ejen jual Dana ikut ikutan.

2) Capai KEUNTUNGAN MAKSIMUM!


Selamat berjaya diucapkan....

Untuk Lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/unittrustterbaik



Link Pelaburan Lain Jika Anda Berminat:
        
ü          Pelaburan ASB Terbaik
ü          Pelaburan Unit Trust Terbaik


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Prestasi Saham KLSE = Prestasi Saham Unit Trust

KLSE Market Summary

Charting

Copyright © Unit Trust Malaysia Teknik Terbaik Designed by azhafizah.com