Harga Unit Trust Sedang RUNTUH 2018 bertindak MELABUR Sekarang!!!

Anda mencari-cari di mana nak labur Unit Trust ? Saya akan berkongsi dengan anda cara TERBAIK untuk melabur dengan efektif dan strategi BERKESAN. Bukan ayat manis tapi saya akan kongsikan TEKNIK PELABURAN UNIT TRUST SEBENAR jika anda berminat melabur pada jangka masa panjang dengan saya!

CIMB Islamic Global Equity Fund

CIMB Islamic Global Equity Fund

CIMB Islamic Global Equity Fund
CIMB Islamic Global Equity Fund

Berita baik dan pada tempoh terhad. Sila beri perhatian jika anda pelabur yang tegar dan bijak. Ketika ini, dana ini baru sahaja dilancarkan pada 19 September 2017.

Apa beza dana CIMB Islamic Global Equity Fund ini berbanding dana lain yang juga ada dilancarkan pada tahun 2017 ni?

Baik, pada tempoh sangat terhad daripada 19 September 2017 hingga 10 Oktober 2017 ini, anda boleh melabur Unit Trust ini pada harga yang tak masuk akal pada pendapat saya iaitu RM0.25 seunit! Whattttt....giler ini memang sangat sangat rendah jika dilihatkan pada struktur dana ini. Saya akan kupas dengan lebih lanjut mengenai potensi dana ini.

Apa ada dalam promosi CIMB Islamic Global Equity Fund ini?

Harga Tawaran Permulaan    = RM0.25
Tempoh Tawaran Permulaan = 21 hari sahaja! 

1- Tempoh dari 19 September hingga 10 Oktober 2017 sahaja untuk mendapat harga belian RM0.25. Nilai NAV ini sangat rendah jika anda dah banyak pengalaman dalam pelaburan Unit Trust.
2- Sales charge yang rendah iaitu 5% (pada masa hadapan mungkin akan kembali kepada 6.5% seperti yang dinyatakan dalam CIMB Islamic Global Equity Fund Product Highlight Sheet. Ini adalah waktu untuk maksimumkan keuntungan!

Kelebihan Dana CIMB Islamic Global Equity Fund ini:

1-  Dana ini sangat sesuai untuk mereka yang bercadang untuk melabur dalam jangka masa 5 tahun dan ke atas. Di dalam CIMB Islamic Global Equity Fund Product Highlight Sheet ada menyatakan recommended time frame untuk pelaburan dana ini adalah 5 tahun.
2- Harga pengenalan yang sangat murah RM0.25 tetapi dana ini berada dalam kategori yang berpotensi akan naik tinggi. Harga permulaan adalah harga terendah. Ada lock sekarang untuk maksimumkan capital gain. Saya dah kaji, sekarang anda pula study untuk confirmkan.
3- Sales charge yang murah 5%. Ketika ini nilai charge sebenar adalah 6.5% di mana ia adalah caj biasa untuk dana dana yang memberi dividen dan capital gain yang baik. Kalau sales charge murah sangat, biasanya dividen tiada dan capital gain yang sukar.
4-pelaburan minimum RM500. Selalunya minimum RM1000
5- Minimum top up CIMB Islamic Global Equity Fund ini adalah RM100. Selalunya minimum top up RM200. Murah kan?
6-  Dana CIMB Islamic Global Equity Fund ini adalah islamik dan patuh shariah ya.
   
 Harga NAV serendah RM0.25 nak jatuh mana lagi kan? Kalau naik sikit pun dah sure untung kan?


Jom Tengok Potensi CIMB Islamic Global Equity Fund:

1- 70% ke 98% dana ini akan dilaburkan dalam Ekuiti patuh syariah secara global.
2- Sehingga 28% dilaburkan ke dalam sukuk, money market dan deposit islamik.
3- Sekurang kurangnya 2% ke dalam aset mudah cair yang patuh shariah.
4- Syarikat yang dilaburkan adalah syarikat yang power power belaka. Anda tahu syarikat ini sentiasa untung every year. Ekonomi dunia juga banyak dipengaruhi oleh pelaburan syarikat syarikat gergasi ini di seluruh dunia termasuk Malaysia.


Syarikat yang dilaburkan oleh dana CIMB Islamic Global Equity Fund
Syarikat yang dilaburkan oleh dana CIMB Islamic Global Equity Fund
 Untuk maklumat tentang prestasi setiap syarikat terlibat, saya listkan link supaya anda lebih CONFIDENT:

Alphabet Inc (world's second-largest internet company by revenue)
Amazon.com (world's third-largest information technology company by revenue)
Apple Inc  (Product =  iPhone, iPad, iPhone 7, iPod, Macintosh, Apple Watch )
Facebook Inc  (Facebook is worth over $400 billion. Largest Social Network Platform)
Microsoft Corporation (world's sixth-largest information technology company by revenue)

Bayer (world's 10th-largest chemical producer by chemical sales (Revenue 46.77 billion EUR 2016)
BNP Paribas (world's sixth-largest financial services company by revenue $126.2 B)
E.ON (European holding company based in Essen, North Rhine-Westphalia, Germany. It runs one of the world's largest investor-owned electric utility service providers)
Nokia (Finnish multinational communications, information technology and consumer electronics company)
BASF (BASF is the world's largest chemical producer by chemical sales (Revenue 57.55 billion EUR 2016)

Sumitomo Mitsui Financial Group (second largest bank in Japan)
Itochu ( Itochu is the second-largest Japanese sogo shosha after Mitsubishi Corporation)
Tokyo Century (Tokyo Century Corporation provides leasing, installment sales, financing, and other financial services for IT-related equipment, industrial equipment)
Orix Corporation (Major financial services group in Japan)
Nexon (Nexon Co., Ltd. is a South Korean global leader in online games for PC and mobile. It services over 100 titles in over 190 countries)


Bila anda details tentang company mana yang Fund CIGEF ni laburkan, anda dah boleh agak pencapaian di masa hadapan. Tapi yang paling penting islamic dan berpotensi. Terbaikkk

Contoh kiraan kasar Keuntungan CIGEF:

Permulaan RM50,000.00

Tolak 5% Yuran Permohonan = RM47500

Unit Diperolehi = 47500/0.25 = 190,000 unit

Katakan naik RM0.35
Keuntungan semasa = 190,000 unit X RM0.35 = RM66500
Untung bersih = RM66500 - RM47500 = RM19,000
Peratus untung = (19000/47500) X 100% = 40%

Katakan naik RM0.55 (lepas 5 tahun)
Keuntungan semasa = 190,000 unit X RM0.55 = RM104500
Untung bersih = RM104500 - RM47500 = RM57,000
Peratus untung = (57000/47500) X 100% = 120%

Hmm macam best...kita doakan naik ye...



 Prospectus CIMB Islamic Global Equity Fund                      <KLIK SINI>
 CIMB Islamic Global Equity Fund Product Highlight Sheet <KLIK SINI>
 CIMB Islamic Global Equity Fund Leaflet                             <KLIK SINI>




Serius nak mula melabur Unit Trust? Contact Saya SEGERA! Klik Whatsapp Link=  <<DIRECT WHATSAPP>>

Untuk Lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/unittrustcimb





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Prestasi Saham KLSE = Prestasi Saham Unit Trust

KLSE Market Summary

Charting

Copyright © Unit Trust Malaysia Teknik Terbaik Designed by azhafizah.com