Peluang Keemasan Melabur Sekarang! Donald Trump menang Presiden USA dan harga Unit Trust rendah... Whatsapp SEGERA FairuzRamli 0134555888

Anda mencari-cari di mana nak labur Unit Trust ? Saya akan berkongsi dengan anda cara TERBAIK untuk melabur dengan efektif dan strategi BERKESAN. Bukan ayat manis tapi saya akan kongsikan TEKNIK PELABURAN UNIT TRUST SEBENAR jika anda berminat melabur pada jangka masa panjang dengan saya!

Berita Baik Pelaburan Unit Trust menggunakan KWSP 2017

Berita Baik Pelaburan Unit Trust menggunakan KWSP 2017

Adakah anda tahu berita terkini daripada pihak KWSP bahawa terdapat perubahan dalam polisi simpanan caruman kwsp di mana nilai baru untuk keperluan persaraan adalah sebanyak RM228000.00 untuk setiap individu minimum bersara.

Melabur Unit Trust melalui KWSP 2017
Melabur Unit Trust melalui KWSP 2017


Ia berkuatkuasa Januari 2017 dimana sebelum ini adalah RM196800 minimum persaraan individu. Simpanan asas merujuk kepada satu nilai yang dianggap cukup untuk seseorang individu di Malaysia dari 55 hingga 75 tahun iaitu jangka hayat rakyat Malaysia secara umumnya.

Jadual Kadar Asas KWSP 2017
Jadual Kadar Asas KWSP 2017
Jadi apa kaitannya dengan pelaburan Unit Trust? Semestinya nampak macam semakin tinggi nilai asas ni. Tapi yang sebenarnya ada satu perkara lagi yang berlaku iaitu peratusan pengeluaran telah meningkat daripada 20% ke 30%. Bermaksud lebih besar nilai boleh dilaburkan.

Cuba kita lihat contoh;

En Ahmad 30 Tahun (Formula 2016):

Jumlah layak labur = (Nilai terkini dalam akaun1 kwsp - kadar nilai asas umur 30) X 20%
                               = (50000 - 27000 ) X 0.2 = RM4600

En Ahmad 30 Tahun (Formula 2017):

Jumlah layak labur = (Nilai terkini dalam akaun1 kwsp - kadar nilai asas umur 30) X 30%
                               = (50000 - 29000 ) X 0.3 =RM6300

 Nampak tak? Perbezaan RM6300 dan RM4600 menggunakan formula yang berbeza. Ini menunjukkan walaupun jadual kadar asas telah meningkat tapi jumlah boleh labur telah meningkat.

Kenapa boleh jadi begini?

Yang ni kena tanya KWSP hehe. Walaubagaimanapun, ini berita baik untuk pelabur yang sangat mementingkan jumlah persaraan dan sentiasa mencari jalan bagaimana nak tingkatkan nilai pelaburan kwsp mereka. Satu satu langkah paling bijak adalah dengan melabur ke dalam Unit Trust tanpa menggunakan modal.

Hanya 2 step mudah:

1- Mohon pengeluaran dari jumlah yang layak melalui ejen yang bertauliah.
2- Pilih dana yang baik dan kekal berkembang. Ingat, pelaburan anda adalah sehingga 55 tahun dan jauh perjalanan. Pemilihan dana yang bijak (dividen dan kenaikan capital gain yang tinggi) sangat sangat membantu dalam pelaburan anda.

Jangan lupe satu PERKARA PENTING dalam pelaburan Unit Trust melalui kwsp ni.

TIMING harga TERENDAH
TIMING harga TERENDAH
TIMING harga TERENDAH

Harap harap anda faham apa yang ditekankan oleh saya.

Semoga kita terus melabur dengan strategi berkesan dan tidak ikut ikut kawan yang melabur melalui kwsp. Buat pilihan atas kajian dan pemahaman anda. Ini duit anda. Kawan anda takkan bantu top up kalau tak berapa berkembang.

Sekadar selingan:

En Ahmad melabur RM4600 sehingga umur 55 tahun, jangkaan nilai semasa pencen = RM78000

En Ahmad melabur RM6300 sehingga umur 55 tahun, jangkaan nilai semasa pencen = RM107000

Banyak beza kan?

Hm...masa adalah penentu...lagi lambat anda tangguh buat pelaburan Unit Trust guna kwsp, lagi kurang jumlah terhasil (perkembangan terbantut). Melabur secara bijak dan berstrategi.


* Berminat untuk melabur unit trust islamik terbaik? Whatsapp saya SEGERA! 013-4555888

Untuk Lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/unittrustterbaik






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Prestasi Saham KLSE = Prestasi Saham Unit Trust

KLSE Market Summary

Charting

Copyright © Unit Trust Malaysia Teknik Terbaik Designed by azhafizah.com