PROMOSI Fund Baru CIGEF Sampai 10 Oktober 2017 SAHAJA!!! Jangan Terlepas..buka CEPAT!!!

Anda mencari-cari di mana nak labur Unit Trust ? Saya akan berkongsi dengan anda cara TERBAIK untuk melabur dengan efektif dan strategi BERKESAN. Bukan ayat manis tapi saya akan kongsikan TEKNIK PELABURAN UNIT TRUST SEBENAR jika anda berminat melabur pada jangka masa panjang dengan saya!

Kenapa Perlu Melabur Unit Trust Guna KWSP?

Kenapa Perlu Melabur Unit Trust Guna KWSP?

Pelaburan Unit Trust Guna KWSP
Pelaburan Unit Trust Guna KWSP


Ramai yang bertanya tentang keperluan pelaburan Unit Trust melalui kwsp. Ya anda telah diperkenalkan dengan pilihan KWSP patuh syariah yang terhad bermula 8 Ogos 2016 dengan syarat sebelum tempoh tamat 23 Disember 2016 atau penuhnya dana RM100 bilion. 

Namun berapa dividennya kita belum tahu dan akan tahu suatu hari nanti. Ramai juga yang bersifat tunggu dan lihat.

Bagaimana dengan keuntungan pelaburan KWSP? Dividen KWSP berapa?

Berikut adalah sumber daripada website rasmi kwsp:

Tahun

Peratus
 1952 - 1959
2.50
 1960 - 1962
4.00
 1963
5.00
 1964
5.25
 1965 - 1967
5.50
 1968 - 1970
5.75
 1971
5.80
 1972 - 1973
5.85
 1974 - 1975
6.60
 1976 - 1978
7.00
 1979
7.25
 1980 - 1982
8.00
 1983 - 1987
8.50
 1988 - 1994
8.00
 1995
7.50
 1996
7.70
 1997 - 1998
6.70
 1999
6.84
 2000
6.00
 2001
5.00
 2002
4.25
 2003
4.50
 2004
4.75
 2005
5.00
 2006
5.15
 2007
5.80
 2008
4.50
 2009
5.65
 2010
5.80
 2011
6.00
 2012
6.15
 2013
6.35
 2014
6.75
 2015
6.40

Tarikh Kemaskini: 20 Februari 2015
Tarikh Semakan: 20 Februari 2015

Jadi bagaimana duit kwsp yang ada pelaburannya sendiri, boleh dilaburkan dalam Unit Trust?

Sebenarnya, hanya Akaun1 KWSP sahaja yang boleh dilaburkan. Bukan semua. Dan ia perlu dikira dengan formula tertentu barulah dapat jumlah layak labur. (Saya boleh tolong kirakan untuk anda, sila Whatsapp saya FairuzRamli 0134555888 maklumat jumlah terkini Akaun1 KWSP dan tarikh lahir anda)

Soalan penting....kalau biar je dlm kwsp ok tak?

Jawapan = Ok, cuba tengok jadual dividen di atas. Jika puas hati, sila teruskan dan kene ingat...dana konvensional ke islamic? 

Soalan 2....kalau pilih masuk dalam Unit Trust, apa faedahnya?

Jawapan =

1) Islamic dan patuh shariah...confirm!

2) Nilai yang dicarum dari akaun1 kwsp anda adalah sedikit sahaja, tapi gandaannya BESARRR...huhu! Cuba tengok...

Andaian umur 30 tahun...kelayakan selepas kiraan formula = RM5000.00
Andaian pencen umur 55 tahun.....


Apabila umur 55 tahun nanti, RM5000 tersebut akan berganda menjadi = RM164,000.00!!!! Wow!!!
* andaian 15% (Unit Trust biasanya untung 10%-15% atau lebih)
* Lebih lama pelaburan (lebih awal anda mula), lebih besar gandaan!


Walaupun bukan 100% dari akaun1 anda dilaburkan...tapi gandaannya lebih besar dan sangat menguntungkan.

Kalau lebih besar nilai yang anda layak...lagilah besar duit anda...

Soalan Akhir =Jadi apa beza jika melabur dengan saya?

Jawapan =

1) Saya akan maksimumkan keuntungan tersebut dengan strategi pelaburan terbaik.....
2) Timing harga beli (terendah sahaja)...sangat penting...lebih rendah kita beli, lebih banyak Unit yang kita dapat kan?
3) Monitor harga setiap hari...

4) Dan pelbagai strategi lain..

Sebab tu ramai yang puas hati melabur dengan saya.

Anda tahu apa yang anda labur....

Anda boleh whatsapp saya bila bila masa untuk pertanyaan dan perbincangan lanjut hehehe...No Problem Bossss......Satu Malaysia COVER...takde hal...zaman sekarang zaman internet...semua dihujung jari....

Whatsapp SMS Call saya SEGERA
013 4 555 888


Untuk Lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/unittrustterbaik










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Prestasi Saham KLSE = Prestasi Saham Unit Trust

KLSE Market Summary

Charting

Copyright © Unit Trust Malaysia Teknik Terbaik Designed by azhafizah.com